VÆLG KATEGORI:
Alle retter Hovedretter Desserter Fjerkræ Fisk og skaldyr Lam Svinekød Oksekød og kalvekød Grøn mad Supper Salater Brød og kager Diverse Fedtfattige retter
 
 
 

TEMAER
VIDEOLEX
KOGEBØGER
HJÆLP
INFO
FORSIDEN
« tilbage
 

Rullesteg med sennepssauce og coleslaw

En rullesteg lavet af svinebryst er dejlig mad. Prøv at stege den i en stegepose og giv en let sennepssauce til sammen med den syrlige, sprøde cole-slaw. Rester af stegen kan serveres næste dag med stegte æbler og løg til en tyk skive rugbrød.

RULLESTEG MED SENNEPSSAUCE OG COLESLAW (4 personer)

1 rullesteg af svinebryst ca. 1,3 kg
1 spsk. Colmans sennepspulver
1 tsk. tørret timian
salt og peber
1-2 dl vand
1 dl fløde 13%
majsstivelse eller lys saucejævner
1/4-1/2 hvidkålshoved
2 tsk groft salat
lidt rosiner
1 spsk. vineddike
2 tsk. sukker eller honning
1 tsk. sennepspulver
1 dl fløde 13%
kværnet peber
Tilbehør: kartofler, evt. lavet i ovnen ved siden af kødet

Tør kødet af og gnid det med sennepspulver, timian, salt og peber og læg det i en stegepose. Luk posen og klip et lille hul. Læg den på en rist over bradepande eller fad. Sæt det midt i ovnen og tænd på 200. Lad den stege ca. 1 3/4 time. Tag det ud og lad kødet trække 15-20 minutter tildækket. Hæld forsigtigt skyen i en gryde og kom vand og fløde i. Bring det i kog, jævn let og smag saucen til.

Coleslaw: snit kålen meget fint og vend den med salt og eddike. Lad det trække 20 minutter. Vend rosinerne i. Pisk fløde med honning, sennepspulver og lidt peber. Vend blandingen i kålen og smag evt. endeligt til med salt og peber. Skær kødet i skiver (husk at fjerne snoren først) og server med sauce og salat.

Opskrift: Susanne Palmqvist

Inspiration på email? Skriv dig op her

   
Problemer med teknikken? Tal med vores webbureau