VÆLG KATEGORI:
Alle retter Hovedretter Desserter Fjerkræ Fisk og skaldyr Lam Svinekød Oksekød og kalvekød Grøn mad Supper Salater Brød og kager Diverse Fedtfattige retter
 
  Hjemmelavet flødeost med grøntsager

 

TEMAER
VIDEOLEX
KOGEBØGER
HJÆLP
INFO
FORSIDEN
« tilbage
Udskriv opskrift »
Send til en ven »
 

Hjemmelavet flødeost med grøntsager

At lave sin egen flødeost af kærnemælk og fløde er oprindeligt en gammel tradition. Her er opskriften fornyet i 3 forskellige variationer, husk det tager et døgn at lave osten, men alligevel er det bestemt umagen værd.

HJEMMELAVET FØDEOST

1 l "gammeldags" kærnemælk
2 dl piskefløde
2 dl fløde 13%
et nip salt

a) 1-2 fed presset hvidløg
1 bdt. fintsnittet purløg

b) 1 spsk.hakket basilikum
1spsk. hakket oregano

c) ca. 8 soltørrede tomater i olie, finthakkede lidt af olien
evt. lidt hvidløg eller basilikum

TILBEHØR:
rå grønsager til at gnave
og et godt brød

Bland kærnemælk og de to slags fløde i en gryde. Lun blandingen til ca. 30 grader (håndvarm). Der må ikke røres i det, og det må ikke blive varmere , så gryner det. Tag gryden af varmen, og drys lidt salt over.
Hæld massen op i et klæde lagt i en sigte over en skål. Lad den stå til afdrypning et køligt sted natten over, mindst 10 timer.
Brug den afdryppede valle til at bage brød af.
Del ostemassen i tre portioner. Rør den evt. lidt blødere med lidt mælk eller fløde, efter hvor fast den er. Smag hver portion til med de nævnte (a-b-c) krydderier og urter samt salt og peber. Kan opbevares i køleskab op til en uge.

Opskrift: Susanne Palmqvist

Inspiration på email? Skriv dig op her

   








Problemer med teknikken? Tal med vores webbureau