VÆLG KATEGORI:
Alle retter Hovedretter Desserter Fjerkræ Fisk og skaldyr Lam Svinekød Oksekød og kalvekød Grøn mad Supper Salater Brød og kager Diverse Fedtfattige retter
 
  Blandet salat med kyllingelever og timianflutes

 

TEMAER
VIDEOLEX
KOGEBØGER
HJÆLP
INFO
FORSIDEN
« tilbage
Udskriv opskrift »
Send til en ven »
 

Blandet salat med kyllingelever og timianflutes

Prøv at blande flere slags grønne salater sammen hvis du kan få det, så salaten får god fylde og danner bund for masser af sprøde champignon og ristet kyllingelever. Dressingen laves på panden og hældes lun over salaten. Giv de små sprøde flutes-skiver med timian til.

BLANDET SALAT MED KYLLINGELEVER OG TIMIANFLUTES (4 personer)

1 bakke feldsalat (små grønne blade i buketter)
1 egebladssalat
1 frissé (letbitter lysegrøn salat)
eller andre salater
500 g markchampignon
2 pakker frossen kyllingelever á 300 g
25 g smør
salt og kværnet peber
1 spsk. tørrede eller syltede røde peberkorn i lage (bain rosé)
2 spsk. balsamico vineddike eller en rest portvin
1 1/2 dl hønsebouillon/vand
2 spsk. olivenolie
1 stort flutes i skiver
1 spsk. olivenolie og tørret timian

Start med fluten: pensl alle skiverne med olie og krydderier. Læg dem på bagepapir og rist dem gyldne i en 225 grader varm ovn. Lad dem køle af på en rist. Lad leveren tø næsten op. Skyl og slyng alle salaterne. Nip rodenderne af feldsalaten og pluk de andre i mindre stykker. Fordel dem på store tallerkner eller i et stort dybt fad. Skær champignon i skiver og rist dem af et par gange på en tør pande. Vend dem til sidst med lidt smør, salt og peber og læg dem til side. Dup leveren tør. Brun dem i smørret og lad dem stege færdig ved kraftig varme. Krydr godt med salt og peber. Skær dem en gang igennem og fordel dem på salaten sammen med svampene. Kog panden af med først eddike eller portvin og derefter med bouillon/vand. Knus peberkornene med en kniv og kom dem ved. Lad lagen koge godt ind. Tag panden af varmen og pisk olien i. Dryp den over salaten og server straks.

Inspiration på email? Skriv dig op her

   
Problemer med teknikken? Tal med vores webbureau