VÆLG KATEGORI:
Alle retter Hovedretter Desserter Fjerkræ Fisk og skaldyr Lam Svinekød Oksekød og kalvekød Grøn mad Supper Salater Brød og kager Diverse Fedtfattige retter
 
 
 

TEMAER
VIDEOLEX
KOGEBØGER
HJÆLP
INFO
FORSIDEN
« tilbage
 

Torsk i ovn med sennepsfløde

Torsk med sennepssovs er en gammel klassisk ret. Her får du den i en ny version hvor torsken bages i ovnen sammen med kartofler og porrer dækket med en lækker fløde-sennepssovs. Du kan selv bestemme styrken.

TORSK I OVN MED SENNEPSFLØDE (4 personer)

ca. 750 g torskefilet
1 kg kartofler (evt. en rest kogte)
2-3 porrer
salt og peber
2 dl piskefløde
2 dl fløde 13%
1-2 dl bouillon (fiske eller hønsebouillon)
2-3 spsk. grov sennep eller fiskesennep
lidt majsstivelse eller lys saucejævner
4 ovnfaste portionskåle eller fade, eller et stort fad
Tilbehør: evt. brød

Skræl kartoflerne og kog dem. Rens porrerne og skær dem i ringe. Giv dem et opkog i 1-2 minutter (evt. i kartoffelgryden) og lad dem dryppe af. Bland de to slags fløde med bouillon i en gryde og varm det op til kogepunktet. Rør sennep i efter smag. Lad det simre et par minutter og jævn det til en ikke ret tyk sovs. Smag til med salt og peber. Smør fadene. Skær kartoflerne i skiver og fordel dem, sammen med de fleste af porrerne i bunden. Skær fisken i store stykker (fjern evt. ben) og læg dem ovenpå. Drys med de sidste porrer og dæk med saucen. Bag torsken midt i en 220 grader varm ovn til den er gylden og gennemvarm ca. 1/2 time (løft med en kniv og se om fisken er hvid og fast). Serveres direkte i fadene med et godt brød til.

Opskrift: Susanne Palmqvist

Inspiration på email? Skriv dig op her

   








Problemer med teknikken? Tal med vores webbureau