VÆLG KATEGORI:
Alle retter Hovedretter Desserter Fjerkræ Fisk og skaldyr Lam Svinekød Oksekød og kalvekød Grøn mad Supper Salater Brød og kager Diverse Fedtfattige retter
 
 
 

TEMAER
VIDEOLEX
KOGEBØGER
HJÆLP
INFO
FORSIDEN
« tilbage
 

Cremet sellerisuppe med persilleolie og bacon

Nogen gange er enkel mad noget af det mest lækre. Tag nu denne suppe lavet af selleri og kartoffel, dryppet med persilleolie og et drys af sprød bacon. Smagen er skøn og suppen varmer på en kold dag.

CREMET SELLERISUPPE MED PERSILLE - OLIE OG BACON (4 personer)

1 selleri
2-3 mellemstore kartofler
1 løg
Sådan hakker du et løg .
25 g smør
1½ l hønse eller kalvebouillon
salt og lidt peber
1 bdt. persille (alm. eller bredbladet)
1 fed hvidløg
ca. 3 spsk. olivenolie
150 g bacon i terninger eller strimler
Tilbehør: godt brød, f.eks. flerkornsflutes

Skær skrællen af sellerien og kartoflerne skær dem i mellemstore terninger. Pil og hak løget fint. Smelt smørret i en stor gryde og svits alle urterne heri et par minutter til de er blanke. Hæld bouillonen over og bring det i kog. Kog suppen under låg til urterne er meget møre, ca. ½ time. Blend suppen f.eks. med en blenderstav direkte i gryden. Smag den til med salt og peber. Smagen skal være mild og konsistensen ret tyk. Da selleri varierer meget i størrelse, kan det være der skal mere bouillon i. Skyl persillen, dup den tør og blend den helt fint sammen med hvidløg. Kom olie i lidt ad gangen til det er cremet (persillen kan hakkes meget fint og piskes med olie) Rist baconen sprød på en tør pande eller i mikrovnen. Server suppen med bacon på toppen og dryp af persilleolie eller stil begge dele på bordet sammen med suppen.

Opskrift: Susanne Palmqvist

Inspiration på email? Skriv dig op her

   








Problemer med teknikken? Tal med vores webbureau