VÆLG KATEGORI:
Alle retter Hovedretter Desserter Fjerkræ Fisk og skaldyr Lam Svinekød Oksekød og kalvekød Grøn mad Supper Salater Brød og kager Diverse Fedtfattige retter
 
 
 

TEMAER
VIDEOLEX
KOGEBØGER
HJÆLP
INFO
FORSIDEN
« tilbage
 

Courgettesuppe med chilifløde

Det er tid til courgetter lige nu og den agurkelignende grøntsag kan bruges på mange måder. F.eks i en sprød, lysegrøn suppe der kan spises varm eller kold med en klat chilifløde på toppen.

COURGETTESUPPE MED CHILIFLØDE (4 personer)

2-3 courgetter
1 løg
Sådan hakker du et løg .
20 g smør
3/4 l hønse eller grøntsagsbouillon
1 stort bdt. persille (gerne bredbladet)
1 1/2 dl piskefløde
salt og peber
1 dl piskefløde
1 lille frisk rød chili, lidt sdt. chili eller chilisauce
Sådan renser du en chili .
Tilbehør: små løvstikkebrød eller flutes

Skær courgetterne i små terninger. Pil og hak løget. Svits begge dele i smørret i en gryde. De skal ikke tage farve. Hæld bouillon på og lad suppen koge under låg 12 minutter. Kom den i en blender eller food-processor og purer den. Kom skyllet persille i og blend til den er findelt. Kom suppen tilbage i gryden og kog den op sammen med fløden. Smag til med salt og peber. Server den hurtigt eller køl den helt af og server den koldt. Pisk fløden til ikke for stift skum og vend lidt finthakket chili, sdt. chili eller lidt chilisauce i. Kom en skefuld i hver portion.

Opskrift: Susanne Palmqvist

Inspiration på email? Skriv dig op her

   








Problemer med teknikken? Tal med vores webbureau