VÆLG KATEGORI:
Alle retter Hovedretter Desserter Fjerkræ Fisk og skaldyr Lam Svinekød Oksekød og kalvekød Grøn mad Supper Salater Brød og kager Diverse Fedtfattige retter
 
 
 

TEMAER
VIDEOLEX
KOGEBØGER
HJÆLP
INFO
FORSIDEN
« tilbage
 

Stegt culotte med gratinerede bønner og svampe

Steg en lille steg og server den over to dage med forskelligt tilbehør. Den ene dag kunne det være et fad med gratinerede bønner og champignon og næste dag kogte eller grillede majskolber med djævlesmør.

STEGT CULOTTE MED GRATINEREDE BØNNER OG SVAMPE (4 personer)

1 culottesteg 1,2 kg
salt, peber og evt. presset hvidløg
500 -600 g friske grønne bønner
250 g champignon
ca. 30 g smør
1 dl cremefraiche 18%
salt og peber
ca. 2 spsk. hakket persille
2 spsk. rasp
100 g revet mild ost
Tilbehør: kartofler, tomater evt. ovnstegte

Rids fedtlaget på stegen og gnid med salt, peber og evt. hvidløg. Læg den i et ovnfast fad og brun den først 20 minutter ved 220 grader. Dæmp varmen til ca. 180 grader og steg videre ca. 25 minutter. Et stegetermometer skal vise ca. 60 grader, hvis kødet skal være rødt men ikke blodigt. Stegetiden afhænger af kødets tykkelse og temperatur, når det sættes i ovnen. Lad kødet hvile mindst 20 minutter inden det skæres i tynde skiver, enten fra et hjørne eller fra den spidse ende. Vend stegen når du når 2/3 op og skær på tværs. Nip og skyl bønnerne. Giv dem et hurtigt opkog i saltet vand, de skal lige begynde at blive bløde. Lad dem dryppe af. Skær svampene i skiver og rist dem let i ganske lidt smør (de skal ikke blive sprøde). Bland bønner og svampe med ?stegevæde? i et smurt ovnfast fad. Rør cremefraiche med salt, peber og persille og ?dryp? det over. Drys med rasp og fordel smørret i små klatter. Drys til sidst med revet ost. Gratiner retten midt i ovnen 15-20 minutter ved 180-200 grader.

Opskrift: Susanne Palmqvist

Inspiration på email? Skriv dig op her

   








Problemer med teknikken? Tal med vores webbureau