Små filodejsmedaljer med myntecreme
Til 4 personerBunde
3 plader filodej
¼ - ½ dl ahornsirup
50 g grofthakkede pistacienødder eller mandelflager
Myntecreme
½ l piskefløde
4 spsk. tørret mynte (myntethe)
3 spsk. flormelis
Friske bær
Skær filodejen ud i 20 kvadrater (9´7 cm). Pensl dejen med siruppen. Drys med nødder. Læg filodejsfirkanterne på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag dem i ovnen ved 170° i ca. 5 minutter eller til de er sprøde.
Varm fløde, mynte og flormelis op i en lille kasserolle. Lad fløden blive kold og hæld den gennem en sigte. Pisk fløden stiv og smag den til med flormelis.
Anret medaljerne med 5 lag sprøde bunde på desserttallerkner, pynt med friske bær. Spis kagerne straks mens de er søde og sprøde.
Opskrift: Susane Engelstoft Rasmussen