VÆLG KATEGORI:
Alle retter Hovedretter Desserter Fjerkræ Fisk og skaldyr Lam Svinekød Oksekød og kalvekød Grøn mad Supper Salater Brød og kager Diverse Fedtfattige retter
 
  Crepes Sûzette

 

TEMAER
VIDEOLEX
KOGEBØGER
HJÆLP
INFO
FORSIDEN
« tilbage
Udskriv opskrift »
Send til en ven »
 

Crepes Sûzette

Crepes Sûzettes med Grand Marnier og sukker er en himmelsk oplevelse. Er de i øvrigt bagt papirs tyndt, flamberet og drysset med mandelsplitter vil fornøjelsen næsten ingen ende tage. Bag dem straks!

Crepes Sûzette

Antal: Ca. 20 små pandekager

  • 4 æg
  • 60 g mel
  • 100 g smeltet smør
  • 3½ dl letmælk
  • 1 ts. vanillesukker
  • ½ - 1 tsk. salt
  • 2 tsk. revet skal af usprøjtede appelsiner

  • 1 spsk. smør
  • 4 spsk. sukker
  • Saft af 2 appelsiner
  • Revet skal af 2 usprøjtede appelsiner
  • 2 spsk. mandelsplitter
  • ½ dl Grand Marnier

Tilbehør: Is eller flødeskum.

Pisk æg og mel sammen til en jævn dej. Rør smeltet smør i, tilsæt mælk. Tilsæt vanillesukker, salt og revet appelsinskal. Bag pandekagerne uden fedtstof ? smør kun panden første gang. Pandekagerne skal være meget tynde.

Smelt sukker ved svag varme, indtil det begynder at blive brunt. Tilsæt smør, appelsinsaft og revet appelsinskal. Kog til det er jævnt. Læg pandekager, der er foldet i kvarte, ned i panden, drys mandelsplitter over. Når det hele er godt varmt, hældes Grand Marnier på, vip panden og lad gassen antænde (flambering). Anret pandekagerne på tallerkener, evt. med is eller flødeskum.


Fotograf: Bjarni Jacobsen
Opskrift: Opskrift: Sean McCarthy, Diakonissestiftelsen

Inspiration på email? Skriv dig op her

   








Problemer med teknikken? Tal med vores webbureau