Kartoffelsalat med delikat dressing og hele korn
Kartoffelsalat skal der til, om det er steg eller frikadeller eller som her ristet lufttørret skinke, så kan denne kartoffelsalat godt konkurrerer med den traditionelle. Den kan også spises og nydes som den er. Hvis du helt vild med dressing, så kan mængden på dressing dobles op og give endnu mere smag til kartoflerne.KARTOFFELSALAT MED DELIKAT DRESSING OG HELE KORN
(4 pers.)
650 g kogte små nye kartofler
11/2 dl kogte hele enkorn
1/2 rødløg
2-3 spsk. kapers
Dressing:
3 spsk. olie
5 ansjoser
1 dl fintrevet parmesan
1 fed hvidløg
2 spsk. citronsaft
1 spsk. vand
salt og peber
1/2 romaine eller 1 hjerte salat
4 skiver lufttørret skinke
Kartoflerne halveres eller skæres i tern og blandes med enkorn i en skål.
Rødløget hakkes fint og tilsættes sammen med kapers.
Alle ingredienserne til dressingen blendes sammen.
Dressingen vendes med let hånd i kartoffelsalaten.
Salaten strimles og blandes i.
Skinken lægges på en bageplade beklædt med bagepapir.
Bages ved 200° i ca.5-7 minutter eller til de er sprøde.
Skinken kan hakkes og drysses på salaten eller serveres som hele skiver der spises til.
Enkornene kan udskiftes med andre kogte hele korn der er blevet til overs.
Enkorn: Er en meget velsmagende hvedeart der blev dyrket i stenalderen. Den sælges i dag i helsekostforretninger. Kogetiden er på en 1 time så kog en stor portion ad gangen og kom en håndfuld kogte korn i salater, grønsagsretter og brøddejen.
Opskrift: Susanne Engelstoft Rasmussen