Kalv i citron med artiskokker og dild
Den lysegrønne ret er en fryd for øjet og smagen er bare skøn. Der er brugt magert kalvekød og artiskokbunde fra dåse. Du kan komme masser af artiskokker i, hvis du kan lide det. Retten skal helst spises samme dag.KALV I CITRON MED ARTISKOKKER OG DILD (4 personer)
ca. 800 g kalvebov u/ ben eller et andet reelt stykke
1 løg
1 gulerod
10 hele peberkorn
top fra forårsløg
1/2 citron
salt
1 dåse artiskokbunde (385g)
5 dl kogelage og væde fra artiskokkerne
25 g smør
2 spsk. hvedemel
1 æggeblomme
evt. citronsaft
1 bdt. dild
Tilbehør: små kartofler
Skær kødet i store terninger (3-4 pr. person). Kom dem i en gryde med koldt vand der lige dækker. Bring i kog og fjern omhyggeligt al skummet. Tilsæt de rensede urter, peberkorn, salt og den halve citron. Kog kødet mørt for svag varme under låg 1-1 ½ time (afhænger af kødet). Tag kødet op, hold det varmt. Kog lagen lidt ind og si den. Si væden fra artiskokkerne og gem den. Skær bundene i halve eller kvarte.
Sådan laver du en opbagning .
Smelt smørret og pisk melet i. Spæd med kogelage og artiskokvand til en lidt tynd sauce. Pisk æggeblommen med lidt salt og lidt citronsaft. Pisk halvdelen af den varme sauce i og rør godt. Kom dette tilbage i gryden og varm forsigtigt igennem. Saucen må ikke koge nu. Smag til. Vend artiskokkerne i sammen med klippet dild og varm igennem. Hæld det over kødet (kødet kan varmes i lidt kogelage eller i saucen) og server. Tips: du kan bruge 2 dåser artiskokker hvis du er vild med dem. Det giver ikke mange kalorier og intet fedt. Lad dem evt. være hele, det ser flot ud.
pr. portion med kartofler: 575 kcal (2400 kj) 12,2 g fedt 19 % fedtenergi
Opskrift: Susanne Palmqvist