Torskefilet med orangegulerØdder
Fisk er som bekendt sundt. Her serveres torsken med et tilbehør af appelsin og gulerødder som passer fint sammen.TORSKEFILET MED ORANGEGULERØDDER (4 personer)
6-700 g torskefilet eller anden fast hvid fisk
4-6 gulerødder (ca. 750 g)
2 løg
20 g smør
saft af 3 appelsiner
salt og kværnet peber
evt. hakket purløg, persille el. timian
Tilbehør: brød, pasta eller små kartofler
Skær fisken i passende stykker og fjern evt. ben. Drys med salt. Damp stykkerne i lidt vand eller hvidvin, tilast et lille løg og en stilk persille 5-6 minutter eller steg dem i ovnen ved 220 grader 6-8 minutter eller steg dem på panden i lidt smør. Skræl gulerødderne og skær dem i tynde skiver. Pil løgene, halver dem og skær også dem i tynde skiver. Smelt smørret i en gryde og lad løgene blive klare heri. Tilsæt gulerødderne og rør til de er blanke. Kom appelsinsaften ved og lad det simre uden låg ca. 10 minutter. Saften skal være kogt lidt ind og gulerødderne møre. Smag til med krydderier og evt. grønt drys. Server fisken ovenpå gulerødderne sammen med tilbehør efter eget valg.
Opskrift: Susanne Palmqvist