Hvidløgsbøffer med bagte auberginer
Bagte auberginer er en delikatesse. De skal have ret lang tid og være helt smørbløde. Så bliver de bedst. De passer fint sammen med hvidløgsbøfferne.HVIDLØGSBØFFER MED BAGTE AUBERGINER (4 personer)
500 g magert hakket oksekød
2 spsk, friske basilikumblade
1 fed presset hvidløg
lidt olie til stegning
2 mellemstore auberginer
4 store tomater
salt og kværnet peber
evt. lidt tørret herbes de Provence
4 dl yoghurt naturel afdryppet 1 time
Hæld yoghurten til afdrypning i et kaffefilter ca. 1 time. Skær auberginerne igennem på lang. Pensl skærefladen med olivenolie og drys med salt, peber og evt. provencekrydderi. Læg dem på en bageplade og bag dem møre midt i en 200 grader varm ovn, ca. 35 minutter. Mærk om de føles bløde i kødet. Hak basilikum og ælt den i det hakkede kød sammen med preset hvidløg efter smag. Form 8 små flade bøffer. Steg dem i ganske lidt olie på panden ca. 3 minutter på hver side. Krydr med salt og peber. Tag dem af. Skær tomaterne i tykke skiver og rist dem hurtigt på begge sider. Smag evt. yoghurten til med lidt krydderier. Anret bøfferne taglagt med tomatskiverne, læg auberginen ved siden af og giv lidt salat og yoghurt til. Auberginen spises med ske á la en bagt kartoffel.
Opskrift: Susanne Palmqvist