Andelever på salat med appelsin og hvide bønner
De hvide bønner, som er tilbehør til salaten her, skal stå i blød i mindst 8 timer før du kan tilberede dem. Så husk det lige aftenen før. Appelsin og eddike giver en pikant smag til den lækre, bløde andelever.ANDELEVER PÅ SALAT MED APPELSIN OG HVIDE BØNNER (4 personer)
400 g frossen andelever (fås i større supermarkeder)
kyllingelever kan også bruges
25 g smør
salt og kværnet peber
saft af 2 appelsiner
både af 2 appelsiner
1 spsk. balsamico vineddike eller rødvinseddike
1-2 slags sprød salat
4 spsk. kogte hvide bønner
Tilbehør: lun flutes eller ristet brød
Tø andeleveren næsten op, og skær urenheder fra. Del den i to og dup den tør. Gør resten klar: pres saften og skær de to andre appelsiner i tynde både. Skyl og riv salaterne i stykker og fordel dem på tallerkener. Drys bønnerne over. Lad smørret blive brunt på en stor pande og steg hurtigt leveren på begge sider. Den skal kun lige stege igennem. Krydr med salt og peber og tag stykkerne af. Kom appelsinsaft og eddike på panden og lad det koge til en tyk masse. Skær leveren i skrå stykker, læg dem på salaten og dryp den varme dressing fra panden over. Pynt med appelsin og server salaten lun.
Opskrift: Susanne Palmqvist