VÆLG KATEGORI:
Alle retter Hovedretter Desserter Fjerkræ Fisk og skaldyr Lam Svinekød Oksekød og kalvekød Grøn mad Supper Salater Brød og kager Diverse Fedtfattige retter
 
  Fibersunde brød

 

TEMAER
VIDEOLEX
KOGEBØGER
HJÆLP
INFO
FORSIDEN
« tilbage
Udskriv opskrift »
Send til en ven »
 

Fibersunde brød

FIBERSUNDE BRØD (2 stk.)

3 dl Fibersund
5 dl lunkent vand
50 g gær
1 spsk. honning
2 tsk. salt
1 bæger yoghurt naturel (1 1/2 dl)
850-900 g hvedemel

Bland Fibersund og vand og lad det trække 15 minutter. Rør gær, honning, salt og yoghurt i og lad det stå 10 minutter. Rør melet i lidt ad gangen til en lidt klistret dej, der lige skal kunne æltes med melede hænder. Lad dejen hæve tildækket 25 minutter. Ælt dejen igennem igen og del i to. Form hver til et brød, rundt eller aflangt.
Sådan former du brød og boller .
Kan også bages i en letsmurt form, så skiverne bliver mere ensartede til f.eks. sandwich. Lad brødene hæve igen 15-20 minutter. Pensl overfladen med koldt vand og rids med en skarp kniv. Bag brødene på nederste rille i en 210 grader varm ovn ca. 35 minutter. Brødet skal lyde huldt når man slår på det. Brød i form tages ud og bages ca. 10 minutter udenfor formen. Afkøles på bagerist. Kan fryses, evt. i skiver. 1 brød giver ca. 15 skiver.

pr. skive 175 kcal ( 750 kj) o,9 g fedt 4,5 fedtenergi%

Opskrift: Susanne Palmqvist

Inspiration på email? Skriv dig op her

   








Problemer med teknikken? Tal med vores webbureau