Fibersunde brød
FIBERSUNDE BRØD (2 stk.)3 dl Fibersund
5 dl lunkent vand
50 g gær
1 spsk. honning
2 tsk. salt
1 bæger yoghurt naturel (1 1/2 dl)
850-900 g hvedemel
Bland Fibersund og vand og lad det trække 15 minutter. Rør gær, honning, salt og yoghurt i og lad det stå 10 minutter. Rør melet i lidt ad gangen til en lidt klistret dej, der lige skal kunne æltes med melede hænder. Lad dejen hæve tildækket 25 minutter. Ælt dejen igennem igen og del i to. Form hver til et brød, rundt eller aflangt.
Sådan former du brød og boller .
Kan også bages i en letsmurt form, så skiverne bliver mere ensartede til f.eks. sandwich. Lad brødene hæve igen 15-20 minutter. Pensl overfladen med koldt vand og rids med en skarp kniv. Bag brødene på nederste rille i en 210 grader varm ovn ca. 35 minutter. Brødet skal lyde huldt når man slår på det. Brød i form tages ud og bages ca. 10 minutter udenfor formen. Afkøles på bagerist. Kan fryses, evt. i skiver. 1 brød giver ca. 15 skiver.
pr. skive 175 kcal ( 750 kj) o,9 g fedt 4,5 fedtenergi%
Opskrift: Susanne Palmqvist