Vaniljekranse
VANILJEKRANSEDej:
250 g mel
200 g smør
1/2 sammenpisket æg
Sådan laver du et letpisket æg




150 g sukker
Korn af 1 stang vanilje
Sådan bruger du en vaniljestang




50 g smuttede fint malede mandler
Sådan smutter du mandler




Det kolde smør smuldres fint med mel og sukker og vanilje. De finthakkede mandler tilsættes og dejen samles med det sammenpiskede æg. Dejen hviler koldt mindst 1 time. Dejen køres ud i lange strimler gennem en kødmaskine med en stjerneformet forsats, eller dejen rulles ud i lange pølser med en diameter på 1 cm. Man kan give dejen den stjerneformede profil ved at trække en gaffel hen over dejen. Nu skæres dejen ud i stykker på ca. 10 cm, som samles i en ring eller krans, og lægges på bagepladen. Bagetid 8-10 min. ved 200 grader. eller til kagerne er let lysebrune.