Sprød lakse-broccoli-tærte
Røget laks eller røget ørredfilet er ikke så kostbar mere, og det er rigtig godt fyld i en tærte. Kommer du laksen sammen med den milde broccoli på en sprød bund bagt med grahamsmel får du denne lækre madtærte ud af det. Du kan også bruge en ?rulle? færdig tærtedej hvis du foretrækker det. Tærten kan spises varm, lun eller kold.SPRØD LAKSE-BROCCOLITÆRTE (4 personer)
dej:
85 g koldt smør
100 g hvedemel
50 g grahamsmel
1 tsk. salt
1-2 spsk. koldt vand
500 g frisk broccoli
125 g røget laks (gerne lakse-rester)
1/2 bdt. dild
4 mellemstore æg
2 dl Cheasy fraiche 9%
1 1/2 dl mælk
salt og kværnet peber
passer til stor, høj tærteform ca. 25 cm eller springform
Tilbehør: salat
Sådan laver du en tærtedej .
Bland de to slag mel og salt og smuldr det kolde smør i. Saml hurtigt dejen med koldt vand. Tryk dejen ud i et jævnt lag i en smurt tærteform. Læg en strimmel alu-folie rundt i kanten og prik dejen med en gaffel. Forbag den midt i en 200 grader varm ovn 15 minutter.
Del broccolien i buketter og skær det meste af stokken i små terninger. Kog dem 5 minutter i vand, brus over med koldt vand og dryp meget godt af. Læg broccolien i tærtebunden. Skær laksen i strimler og kom dem imellem. Drys med klippet dild, salt og peber. Pisk æg, Cheasy fraiche og mælk sammen og hæld det over. Bag tærten 35-45 minutter til æggemassen er helt stivnet.
Opskrift: Susanne Palmqvist